lauantai 16. toukokuuta 2015

Ravintolapäivän ruokajuhla 16.5.2015

16.5.2015 Virpi Lund
Ruokajuhla Espoon keskuksen Kirkkojärvellä toteutui Ravintolapäivänä 16.5.2015 alueen järjestöjen ja asukkaiden yhteistyönä. Noin 200 kävijää sai maistella maahanmuuttajien tekemiä ruokia ja Tuomarilan Marttojen loihtimia villiyrttiantimia. Nokkosista tehdyt sipsit olivat mielenkiintoinen yllätys! Kauniit kattaukset ja puitteiden järjestelyt olivat syntyneet osaavien toimijoiden käsistä, eikä pieni sadekuurokaan tapahtumaa haitannut. Kävijöitä viihdytti kaksi musiikkiyhtyettä; Tonos ja Arbetets Vänner ja lapsille oli jaossa keväisiä ilmapalloja. 


Tapahtuman aikana kävijöitä haastateltiin. Suurin osa haastatelluista oli sitä mieltä, että alueen yhteinen ruokatapahtuma lisää yhteisöllisyyttä ja sen voisi tulevaisuudessa järjestää kerran kuussa alueelle tulevassa Samarian asukastalossa. Kävijöitä kiinnosti tarjolla ollut ruoka, jota ei joka päivä saa; Marttojen vuohenputkipiirakka ja maahanmuuttajien valmistamat erikoisuudet. Edulliset hinnat, ruokailun helppous, lyhyt matka, näkyvä katos ja ilmapallot houkuttelivat ihmisiä paikalle. Suuri osa vastanneista voisi itsekin osallistua järjestäjänä tällaiseen tapahtumaan. Idea ”Kaiken Maailman Ruokien” keitto- tai ruokakirjasta sai kannatusta. 

Kävijät olivat saaneet tietoa tapahtumasta Ravintolapäivien nettisivuilta, kavereilta, järjestöiltä tai Espoon kaupungin tapahtumasivuilta. Osa poikkesi tapahtumaan kävelylenkin lomassa. Tämä oli yksi kevään Yhteisöpajoissa syntynyt idea alueen kehittämiseksi. Tapahtumaa olivat rahoittamassa ja järjestelyissä mukana Trapesa, Emy, Srk, Espoon kaupunki, Espoon asunnot ja Laurea AMK:n Välittävät Valittavat Verkostot –hanke. Kiitos kaikille!

Ei kommentteja: