torstai 3. syyskuuta 2015

Basaksehir Living Lab, Istanbul 25.8.2015

3.9.2015  Virpi Lund
Basaksehirin alue on kivenheiton päässä Istanbulin lentokentältä. Se on uudenlainen ja kaunis asuinalue, jonne toivotaan idearikkaita asukkaita. Basaksehirin Living Lab on ympäristö, jossa luodaan ja testataan esimerkiksi teknologiaan liittyviä tuotteita ja palveluita. Asukkaiden käyttäjätiedon avulla niitä kehitetään edelleen oikeassa ympäristössä. Tavoitteena on luoda lisäarvoa ja parantaa ihmisten hyvinvointia asuinalueella. Siellä on kehitetty alueen maanalainen roskienkeräysjärjestelmä ja asukkaille tehdään terveysmittauksia mobiililaitteilla. Siellä tuotetaan korkealuokkaista uudenlaista design-vaatemuotia, rakennetaan kierrätyspahvista huonekaluja ja kokeillaan teknologiaratkaisuja. Se on paikka, jonne kuka tahansa voi tulla keksintönsä kanssa ja saada tuotekehittelyapua. Asukkaiden yrittäjyyttä kannustetaan.  
Living Lab on moderni rakennus, joka on monien yhteiskäytössä. Siellä voi pitää tilaisuuksia, kokouksia ja juhlia. Siellä työskentelee muutamia kaupungin palveluksessa olevia henkilöitä ja useita eri alojen harjoittelijoita. Basaksehirin Living Lab on palkittu ympäristönä, joka on kokemuksellinen, tutkimuksellinen ja innovatiivinen. ”With its smart and environment-friendly equipment, Basaksehir Living Lab has been the first public building that was granted the Leed Gold Award….” 
 


Välittävät Valittavat Verkostot –hankkeen Espoon keskuksen yhteisöpajoissa syntyneitä ajatuksia esiteltiin eNollin konferenssin tutkimuspäivässä 25.8.2015 Istanbulin Basaksehirissa. Samassa tilaisuudessa esiteltiin useita Euroopan Living Lab –verkostoon kuuluvissa maissa kehitettyjä ihmisten hyvinvointiin liittyviä kokeiluja, keksintöjä ja ratkaisuja.

Ei kommentteja: