lauantai 21. marraskuuta 2015

Food with Love – Ruokajuhla Espoon Keskuksessa!


21.11.2015  Virpi Lund
Yhteinen ruokailu levittää ympäristöönsä rakkautta. Ruoan tarjoaminen yhdistää ihmisiä ja osoittaa toisesta välittämistä. Ravintolapäivänä 21.11. järjestettiin jo toistamiseen Ruokajuhla Espoon Keskuksessa. Paikkana oli Entressen ostoskeskuksen Jukeboksi, joka on viihtyisä tila aivan kirjastoa vastapäätä. Herkullinen ja edullinen ruoka houkutteli 150 osallistujaa nauttimaan Tuomarilan Marttojen valmistamaa karibialaista bataattimuhennosta ja Empanada-piiraita sekä Trapesan ja Askeleen emäntien loihtimaa Biryania ja syyrialaisia jälkiruokaa. Emy toi saataville suomalaista ruokaa ja musiikista vastasi Uolevis Blues ja Duo Priima. Ja ilman kasvomaalausta ei tästäkään päivästä selvitty! 


 

Osallisuus on yleensä pienimuotoista tekemistä lähiyhteisössä ja se on edellytys asukastoimijuuden kehittymiselle. Asukkaiden osallisuus ja toimijoiden välinen yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää yhteisöllisyyttä luovien tapahtumien järjestämisessä. Myös matalan kynnyksen toiminta edellyttää toimijoiden verkostoitumista, työnjakoa ja monenlaisten asioiden tekemistä. Jonkin tahon on otettava vastuu tällaisista tapahtumista, että asukkaiden osallisuus ja kansalaisaktivismi pääsisivät kehittymään. Espoon järjestöt ovat esimerkillisesti ottaneet vastuuta alueen kehittämisestä!

Ruokajuhlaa olivat tukemassa järjestäjien lisäksi Keski-Espoon Sanomat, Espoon kaupunki ja SPR Keski-Espoon osasto, Laurea – ammattikorkeakoulu ja Välittävät valittavat verkostot. Kiitos kaikille!

Ei kommentteja: