torstai 8. tammikuuta 2015

Galleria Espoonsillan tulevaisuus

8.1.2015 Virpi Lund
Hyvää uutta vuotta 2015! Tänään 8.1.2015 Taidegalleria Espoonsillassa kokoontui taiteesta kiinnostuneita aktiiveja ja Asukasfoorumin puheenjohtaja Kari Sipilä. Tavoitteena oli keskustella Gallerian jatkosta tilojen suhteen. Alussa kerrattiin, mikä on tilanne nyt ja miten sen pitäisi olla. Syntyi päätös, että nyt pitää vaikuttaa! 


Mutta mitä vaikuttamiseen tarvitaan? Kirjeitä, vastaanottajia, neuvottelupyyntöjä, yhteydenottoja, selvityksiä, numeroita, määriä, lukuja, historiaa, käyntejä, aukioloja, vakuutteluita, merkityksiä, tulevaisuuden suunnitelmia, ideoita, lupauksia jne. Osaako kansalainen tämän?


 I Feel Shame -teos, jäähyväisnäyttely Galleria Espoonsilta

Tärkeintä on ilmaista: 
1) Galleria haluaa jatkaa toimintaansa 
2) Gallerian toiminta, sen merkitys alueelle ja toiminnan tulevaisuudensuunnitelmat 
3) Vapaaehtoistyön määräkin on hyvä ilmoittaa

No kyllä uusia ideoitakin syntyi: matala kynnys, taitelijaurien edistäminen, kesätoiminta, alueen monikulttuurisuuden esiin nostaminen, musiikkikonsertteja, aukiolojen laajentaminen jne. 


Mielenkiintoista on, kuka tilaa tulee käyttämään, jos Gallerian nyt pitää lopettaa toimintansa ko.tilassa? Paljonko oikeasti ihan oikea vuokra on? Ja mistä se on pois, jos kaupunki maksaa sen? Tyhjiä tiloja on kuulemma Espoossa, mutta ne kaikki vaativat kunnostusta muutamalla miljoonalla. Ja sen jälkeen vuokra on korkea. Ollaan pattitilanteessa: eihän kukaan voi tiloja silloin vuokrata ja käyttää. Tarvitaanko tässä tahtoa ja selkeyttämistä? Mihin halutaan panostaa? Vapaaehtoistyötä tehdään paljon ja sille halutaan säännöt = toimiminen vapaaehtoisille, struktuurin ylläpito kaupungille! Toimisiko se näin?

Ajatus on kuultu useasti! Nyt Visioista tekoihin!

Ei kommentteja: